Hoe werkt MYsearch

MYsearch is op dit moment een platform met een betaversie waarop je je eigen zoekmachine kan maken en linkjes kan delen met andere gebruikers.

Als je er voor het eerst bent, kan je eerst een gebruikersnaam aanmaken bij sign up waarmee je kan inloggen op het systeem. Dit kan je vinden in het bovenstaande menu (als je op een laptop zit) of aan de linkerkant (als je op een mobiel kijkt).

De inschrijving is op dit moment erg eenvoudig: je maakt een gebruikersnaam en wachtwoord aan. Meteen daarna heb je meer mogelijkheden op het platform. Je kan bijvoorbeeld zien welke gebruikers er nog meer op zitten.

De volgende stap is het lanceren van je zoekmachine. Om te kunnen lanceren dien je te zijn ingelogd op het systeem.

Na de lancering kan je meteen linkjes (internetaddressen oftewel urls) gaan toevoegen in de zoekbalk op de pagina zoek (ook te vinden via een knopje in het menu).

Een link toevoegen doe je door het internetadres (url) te kopiƫren en vervolgens in de zoekbalk te plakken

De eerste link is meteen zichtbaar op de hoofdpagina.

Andere linkjes die je toevoegt zijn het makkelijkst te vinden op de verkenpagina. Je kan je links ook terugvinden door er naar te zoeken in de zoekbalk.

Bij verkennen kan je linkjes verwijderen of bovenaan zetten, zodat alle gebruikers die link meteen zien op de hoofdpagina.

Bij instellingen kan je een publieke versie van je zoekmachine maken met een eigen publiektoegankelijke url.

We werken iedere dag aan nieuwe mogelijkheden op het platform.

Veel plezier op MYsearch!